Stemtoonhoogte 432 Hz - De natuurlijke stemming van het universum.
Geluid en muziek bestaan uit trillingen, hoe hoger het aantal trillingen per seconde, hoe hoger de toon. De eenheid hiervoor is de Hertz, afgekort Hz. Via het Internet kwam ik er enige tijd geleden achter dat er een, zoals men dat noemt, natuurlijke "stemtoonhoogte" in het universum lijkt te bestaat. Deze stemtoonhoogte is niet de bekende 440 Hz, dat in de hedendaagse muziek gebruikt wordt, maar 432 Hz.

Ik heb ik mijn gitaar in de 432-stemming gezet en ben gaan spelen. Het resultaat was verbijsterend! Ik kon het haast niet geloven en heb een andere gitaar gepakt in de 440-stemming. Toen weer de gitaar in de 432 stemming gepakt. Een groot verschil, 432-stemming klinkt rustiger, mooier, duidelijker, warmer en niet in de laatste plaats, het raakt je hart op een aparte manier, de muziek wordt “anders”.

Muziek is belangrijk, dat wisten we al. Het doet je iets, het brengt je in bepaalde stemmingen. Het kan je vrolijk maken, bedroefd, meditatief of in wat voor stemming dan ook. Muziek stemt je dus letterlijk af op het universum. Niet voor niets is er een reden waarom de instrumenten waarop Mozart en Verdi hun meesterwerken componeerden in 432Hz werden gestemd. Veel leerlingen reageerden eveneens positief op de 432 stemming en ervoeren eenzelfde soort aparte beleving.

De 432-stemming stemt je zonder meer anders. Je vóelt het. Probeer het maar eens!

De onderstaande links zijn twee afspeelbare bestandjes, een met een 432 Hertz toon, de natuurlijke toon, en eentje met de tegenwoordige standaard toon, 440 Hertz. Speel ze allebei eens af en voel het verschil.

432hz &   440hz

Bron : www.goto2012.nl & www.terugnaar432hz.nl