Leerling aan 't woord deel 2: Mariska.
Gitaarles in de Gitaarpraktijk is een stuk rust. Dus ontspanning. Even alles om je heen vergeten. Zelf volg ik een Duo-les. Dit is een keer in de twee weken samen met een andere leerling. Samenspelen in niet alleen erg leuk, je kunt ook wat van degene waar je mee samenspeelt leren. Wat ook erg fijn is aan de les is dat het niet erg is als je er niets van kan. Het gaat immers om het plezier en de ontspanning. Dick blijft altijd rustig en neemt de tijd voor je.

De muziek die je speelt is heel divers. Van klassiekers zoals The Beatles tot aan hedendaagse muziek van Adele. Als je zelf iets graag wil spelen, kun je het cd-tje meenemen naar gitaarles en kijkt Dick of het haalbaar is om te spelen. Je moet namelijk niet gelijk te moeilijke nummers willen spelen maar er naar toe werken (steeds een stapje verder). Je leert niet alleen de juiste akkoorden maar ook de snufjes om de muziek wat te versieren en/of spannender te maken. Dat maakt het af en toe wel moeilijk maar is wel een uitdaging.

Wat je zeker van de gitaarlessen leert is dat muziek maken meer is dan alleen de juiste akkoorden aanslaan, namelijk op je gevoel afgaan.