Leerling aan 't woord deel 3: Luuk.
Mijn interesse voor gitaar is ontstaan op de basisschool door een leraar van mij die gitaar speelde. Hierdoor ben ik op les gegaan en kwam erachter dat ik het super leuk vond. De eerste jaren focus je nogal op het leren van nummers en loopjes. Als je hier eenmaal voorbij bent wordt het alleen maar leuker. Rond die tijd kwam ik bij Dick op les. Het leuke is dat je hier geen theoretische les, maar echt praktijk les krijgt. Je speelt meer dan dat je luistert.

Muziek is altijd al belangrijk geweest in mijn leven, dit vooral omdat ik hier mijn gevoel en ideeën in kwijt kon. Muziek maken is iets dat in je zit, of niet. Natuurlijk gaat het in het begin niet altijd goed, maar naarmate je steeds verder gaat wordt het alleen maar leuker. Sinds een jaar of drie speel ik in een band en kom ik erachter hoe goed het is dat je gitaarles hebt. Zonder deze lessen is het veel moeilijker om snelle of ingewikkelde dingen te spelen. Het feit dat ik gitaarles heb is ook heel handig bij het verzinnen van eigen nummers. Je kan namelijk veel makkelijker op ideeën komen omdat je weet welke akkoorden goed bij elkaar passen en welke niet.

De lessen bij Dick zijn altijd gezellig en leuk. Vaak als we een nummer spelen praten we ook over de achtergrond van de stijl of over de artiest zelf. Het leuke is dat je dus niet alleen een liedje leert te spelen, maar dus ook erachter komt hoe de muziek ontstaan is en hoe het nou eigenlijk in elkaar zit. De nummers die je bij Dick leert zijn niet altijd precies hetzelfde als het origineel, maar dit maakt het alleen maar leuker aangezien het perfect bij het nummer past. Bijvoorbeeld als je een nummer speelt bij Dick komt hij opeens met het idee om er een loopje tussendoor te doen, en dit klinkt dan ook nog eens geweldig.

Al met al is muziek heel belangrijk in mijn leven en ben ik blij dit te kunnen uiten in mijn gitaarspel.

Luuk Schelvis